Kao vodeća uloga u okviru postrojenja za preradu hrane, kvalifikovani pojedinac za preventivne kontrole je presudan za pripremu i sprovođenje plana bezbednosti hrane, za validaciju preventivnih kontrola i još mnogo toga. Postanite kvalifikovani pojedinac za preventivne kontrole uspešnim završetkom ove specijalizovane obuke u okviru standardizovanog nastavnog plana kojeg priznaje FDA.
Zašto izabrati PCQI obuku koju sprovodi SGS?
Mi vam možemo pomoći da:
- Postanete kvalifikovani pojedinac za preventivne kontrole;
- Steknete zvanični FSPCA PCQI sertifikat, kojeg izdaje Asocijacija zvaničnika za hranu i lekove (AFDO);
- Učestvujete u obuci koju je razvio FSPCA, koristeći standardizovani nastavni plan kojeg priznajte FDA.
Teme kursa obuhvataju sledeće:
- Pregled regulativa o hrani;
- Pregled plana za bezbednost hrane;
- Dobre proizvođačke prakse (GMPs) i druge PRP;
- Biološke opasnosti po bezbednost hrane;
- Hemijske, fizičke i ekonomski motivisane opasnosti po bezbednost hrane;
- Preliminarne korake u razvoju plana za bezbednost hrane;
- Resurse za planove za bezbednost hrane;
- Analizu opasnosti i određivanje preventivnih kontrola;
- Preventivne kontrole prerade;
- Preventivne kontrole alergena u hrani;
- Preventivne kontrole čistoće;
- Preventivne kontrole u lancu snabdevanja;
- Procedure verifikacije i validacije;
- Procedure vođenja evidencija i zapisa;
- Plan opoziva;
- Pregled FSPCA propisa.
Kvalifikujte se kao PCQI uz svetskog lidera u pružanju obuke
Kao svetski lider u profesionalnoj obuci, nudimo vam stručnost bez premca kad su u pitanju zahtevi kako da postanete kvalifikovani pojedinac za preventivne kontrole, kao i temeljno poznajvanje standardizovanog nastavnog plana kojeg priznaje FDA.
Ovaj kurs je namenjen onima koji žele da ispune zahteve obuke za PCQI, uključujući:
- direktore/potpredsednike za bezbednost hrane;
- menadžere za održavanje;
- supervizore u proizvodnji;
- rukovodioce u proizvodnji;
- supervizore za higijenu;
- menadžere postrojenja;
- koordinatore i menadžere za obezbeđivanje kvaliteta;
- menadžere za bezbednost;
- supervizore za obuku;
- vodeće tehničare;
- supervizore i menadžere za pakovanje;
- osoblje na regulatornim poslovima.
Preduslovi
Preporučuje se prethodno poznavanje GPM i HACCP ili iskustvo u sistemima za bezbednost hrane. Polaznicima na mreži će biti potreban računar sa vezom sa internetom i telefonska veza.
Detalji kursa
Trajanje: 2,5 dana
Akreditacija: FSPCA, AFDO
Metodologija predavanja: Licem u lice, virtuelna obuka (na mreži) koju vodi instruktor
Po uspešno završenom kursu, polaznici će dobiti zvaničan FSPCA PCQI sertifikat, kojeg izdaje AFDO.
Kontaktirajte nas još danas da biste saznali više o našoj obuci za kvalifikovanog pojedinca za preventivne kontrole (PCQI).
Jurija Gagarina 7b,
, 11070,
Beograd, Srbija