Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

SGS služba za verifikaciju i sertifikaciju biomase osigurava proizvodnju biogoriva na održiv način. Pozovite još danas naš iskusni tim za verifikaciju.

Kada se koriste kao alternativna goriva, biomasa i njeni nusprodukti pomažu da se smanje emisije gasova staklene bašte. Ali ne doprinose sva biogoriva podjednako životnoj sredini. Tehnike proizvodnje i transporta mogu imati preterani uticaj na životnu sredinu, a u nekim zemljama proizvodnja biogoriva može da se takmiči sa lokalnim prehrambenim usevima.

Da bi se osigurao ne samo kvalitet već i održiva proizvodnja, ključna je verifikacija biomase. Mi smo pioniri u razvoju sistema verifikacije i sertifikacije koji prepoznaju održivost biomase. Naša verifikacija biomase služi kao nezavisna dokumentacija kojom se potvrđuje da su vaši proizvodi proizvedeni i dostavljeni na održiv način. To je vaš dokaz da ste ispunili sve međunarodne regulatorne zahteve. Takođe, naše usluge verifikacije možemo prilagoditi tako da odgovaraju vašim važećim lokalnim propiisima.

Naša verifikacija održivosti biomase uključuje:

  • Čvrsta biogoriva (proizvode od drveta i poljoprivredne ostatke, uključujući sertifikaciju kvaliteta drvenih kuglica i opiljaka)
  • Energetske useve (palmino ulje, jatropa)
  • Alternativna goriva (biodizel, bioetanol)
  • Ostatke i otpad korišćene u proizvodnji energije
  • Biomasu korišćenu za projekte Mehanizama čistog razvoja, za umanjenje emisije, koji omogućavaju zemljama u razvoju da trguju kreditima gasova staklene bašte ili ih prodaju drugim zemljama.

Vršimo preglede vaših proizvodnih pogona i procenjujemo uticaj na životnu sredinu u svakoj fazi vašeg lanca snabdevanja radi proračuna ravnoteže energije i ugljenika. Naši stručni timovi ispituju proizvodnju - od obrade zemlje, gajenja i sirovina - do metoda transporta i korišćenih goriva.

Naša služba za verifikaciju i sertifikaciju biomase omogućava vam da iskoristite međunarodna tržišta koja prepoznaju vaše biogorivo kao održivo. Naša finalna verifikaciona izjava može vam pomoći da ostvarite relevantne ciljeve obnovljive energije i podobnosti za finansijsku podršku i ulaganje dostupno vašoj privrednoj grani.

Verifikacija biomase pomaže da se održi lokalni biodiverzitet, ohrabri fer trgovina proizvodima i doprinese šemama za trgovanje emisijama. Pozovite još danas naš akreditovani tim i pokažite da ste ozbiljni u pogledu ekološke kompetentnosti.