Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Kao potpuno nezavisan pružalac programa kontrole mehaničke bezbednosti, SGS nudi rešenja za vlasnike voznih parkova kod kontrole emisija vozila, kao što je kontrolisanje emisija vozila.

Cilj toga je smanjenje:

  • izduvnih emisija vozila: kod dobro podešenih motora sagorevanje je poboljšano, pa se emisije štetnih čestica u atmosferu smanjuju, uz dodatnu prednost smanjenja potrošnje goriva i manje habanje motora;
  • buke: bušne ispusne cevi i neovlašćene sirene su glavni uzročnici buke;
  • mirisi: mirise benzina ili dizel ulja uglavnom uzrokuju bušni rezervoari i cevi;
  • vizuelne smetnje: njih uglavnom uzrokuje preterana proizvodnja dima u starim ili loše podešenim motorima.

Identifikacija emisija motornih vozila kao značajnih činilaca za zagađenje vazduha i uništavanje životne sredine naterala je odgovorne vlasti da potraže rešenja za kontrolu i praćenje učinka njihovih voznih parkova. Globalni pritisak za ispunjavanje standarda emisija, direktive o čistom vazduhu i porast broja vlasnika vozila su naterali regulatorna tela da reaguju programima kontrole emisija.

Sektor za automobilske usluge SGS-a ima obimno iskustvo u osmišljavanju i vođenju širokog spektra naprednih programa kontrolisanja vozila i povezanih usluga, za male i velike vozne parkove. Osmislili smo i primenili uspešne propisane programe za zemlje na četiri kontinenta. Svaki program je prilagođeni proizvod kombinacije SGS-ove međunarodne stručnosti i dobrog poznavanja lokalnih tržišnih uslova i karakteristika, potražnje i zahteva individualnih tržišta.

Postali smo nadaleko poznati po učinku upravljanja mrežom za inspekciju vozila (postrojenja, oprema i osoblje) i privatizaciji programa inspekcije i povezanim aktivnostima kojima tradicionalno upravljaju javne službe. Pošto imamo veoma veliki spektar postrojenja i stručnih oblasti, kada postanete partner SGS-a, imaćete korist od konsolidacije najbolje globalne prakse i najmodernijih tehničkih napredaka.