Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Vaši dobrovoljni izveštaji o gasovima staklene bašte i merenja otiska ugljenika će imati veći kredibilitet uz nezavisnu potvrdu SGS-ove službe za klimatske promene.

Pozovite nas sada da saznate kako da overite svoje izveštaje.

Postoji nekoliko inicijativa za dobrovoljne izveštaje na trenutnom tržištu ugljenika koje bi trebalo da podnesete. Da biste podigli poverenje na tržištu i dali kredibilitet vašim dobrovoljnim doprinosima, mi vam pružamo dosledne metode procenjivanja i nezavisnog praćenja, kao i usluge verifikacije i sertifikacije. SGS ima odobrenje za pružanje usluga po Dobrovoljnom standardu za ugljenik i Zlatnom standardu za dobrovoljne programe namirenja.

Takođe možemo da potvrdimo mere redukcije, koje imaju naučni kredibilitet ali koje nisu uspele da ispune standarde za Čiste razvojne mehanizme ili Zajedničke projekte implementacije. Ovo se obično događa iz političkih razloga - na primer, ako zemlja domaćin nije potpisala Sporazum iz Kjota.

Kao i projekte bazirane na smanjenju emisija, mi takođe verifikujemo i dobrovoljne korporativne inventare o gasovima staklene bašte koristeći ISO14064. Ovo može biti korišćeno za javne ili interne izveštaje, upravljanje troškovima i prikazivanje deoničarima ili nadležnim organima. Ovo šalje poruku da je vaš manadžment posvećen smanjenju svog otiska ugljanika i svestan pogodnosti ove posvećenosti na tržištu, vezano za buduće poslovanje. Neka poslovanja su koristila našu potvrdu kao priliku da deluju odmah, radije nego da čekaju nove obavezne zakone.

Neki od primera naše dobrovoljne potvrde uključuju:

  • namirenje povezano sa transportom emisija ugljendioksida, korišćenjem inicijativa u skladu sa Kjoto sporazumom; 
  • dokumenta koja koriste kredite su povučena iz upotrebe;
  • stvaranje operacija i proizvoda neutralnih prema ugljeniku;
  • potvrdu emisija koje nastaju od operativne energije, korišćenja kancelarijskog papira i poslovnih putovanja zaposlenih; 
  • namirenje emisije ugljenika prilikom transporta.

Posedovanjem verifikacije i podrške zaštićenog imena SGS-a za smanjenja emisija i tvrdnje o gasovima staklene bašte, dobijate neopozive koristi i povećavate kredibilitet vašeg projekta. Pozovite naš tim još danas i saznajte kako je lako da vaše poslovanje predstavlja deo dobrovoljnih aktivnosti i šema o emisijama gasa.