Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Da biste bili sigurni da je vaše radno mesto bezbedno, kontaktirajte SGS tim za upravljanje azbestom za uslugu identifikacije azbesta.

Bez obzira na to kojoj privrednoj grani pripadate, postoji mnogo materijala na vašoj lokaciji koji mogu da sadrže azbest. Azbest je bio u širokoj upotrebi još u prošloj deceniji, i može se pronaći u građevinskim materijalima i opremi ali i tlu na ranijim industrijskim lokacijama. Naš tim za upravljanje azbestom istražuje vašu lokaciju i iscrpno sprovodi uslugu identifikacije azbesta. Možete imati poverenja u naš iskusni tim da će otkriti da li je azbest bio korišćen u vašoj zgradi, na lokaciji ili je prisutan u tlu.

Nakon pregleda lokacije i analize azbesta koju vrši naša ovlašćena pokretna laboratorija brzo ćemo vas obavestiti da li kod vas postoji opasni azbest. Takođe nam možete poslati i uzorke sumnjivih materijala na analizu. Korišćenjem azbestne mikroskopije, možemo otkriti prisustvo, količinu i vrstu azbesta.

Pružamo brzu analizu da bismo minimizirali ometanje rada i ako je azbest pronađen smanjili rizik od izlaganja.

Važeći propisi zahtevaju od privrednih subjekata da:

  • Identifikuju materijale na vašem radnom mestu koji sadrže azbest
  • Obezbede zaposlenima važeći registar azbestnih materijala
  • Uspostave redovne procene i inspekcije identifikovanih azbestnih materijala
  • Primene plan upravljanja azbestom
  • Označe identifikovane azbestne materijale
  • Upravljaju uklanjanjem azbesta i inspekcijom azbestnih vlakana u vazduhu nakon uklanjanja

Ako je azbest identifikovan, možemo vam pomoći da osmislite ekonomičan plan upravljanja i uklanjanja. Izdajemo sertifikat o odobrenju i proveravamo da li se lokacijom upravlja u skladu sa svim relevantnim propisima i zdravstvenim i bezbednosnim standardima.

Da biste zaštitili svoje poslovanje i osoblje, kontaktirajte naše stručnjake za upravljanje azbestom još danas.