Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Višefazno merenje protoka neprestano meri individualne brzine protoka nafte, vode i gasa tokom proizvodnje bušotine.

Potreba za merenjem ovih brzina protoka je povećana tokom poslednjih nekoliko decenija jer industrija mora da ispituje ekonomsku vrednost rezervoara koji su prethodno bušeni.

Danas, tehnologija obezbešuje bolju preciznost i mnogo pouzdanije rezultate koji u odnosu na one koji su dobijeni kada je stara bušotina bila u fazi istražnog ispitivanja. Takođe korisno kada se procenjuju nova naftna polja, koristimo višefazni merač protoka (MPFM) koji daje potpuno razumevanje učinka bušotine sa brzim dijagnostikovanjem bušotine i nižim troškovima po ispitivanju bušotina nego u slučaju drugih metodologija.

Višefazni merač

SGS koristi Roxar 2600 višefazni merač protoka treće generacije kao mobilni uređaj koji ima jednostavnu laku konstrukciju, i čija je težina 80 procenata manja od težine njegovog prethodnika. Zahvaljujući inovativnoj Zector tehnologiji (napredna obrada signala, novim elektronskim instrumentima na poljima i geometrijom elektrode) obezbeđuje utvrđivanje stvostava protoka i ima integrisano merenje prtiska, diferencijalnog pritiksa i temperature. Verzija koja nije radioaktivna obuhvata većinu uslava za rad a postoji i gama verzija dostupna za specijalne primene i visok GVF.

Pozovite nas za više detalja o MPFM uslugama od SGS-a.