Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Rešenja za pametno kracovanje – svedite rizike na minimum, smanjite potroškove i osigurajte dugoročnu ispravnost cevovoda.

Cevovodi predstavljaju bezbedan, efikasan metod prenosa robe velike vrednosti, kao što su nafta i gas. Međutim, oni su osetljivi na faktore poput korozije i depozita, koji mogu da smanje brzine protoka i izazovu skupocene kvarove. Trenutno, da biste osigurali ispravnost cevovoda, kutije za čišćenje se koriste za uklanjanje ostataka, a zatim se kutije za pametno kontrolisanje unutar cevi (ILI) koriste za detekciju nedostataka. Konvencionalna ILI kontrolisanja ne mogu da se obavljaju često, jer su skupa i razarajuća. To znači da cevovodi mogu postati podložni kvarovima tokom dugog perioda između kontrolisanja. Naša rešenja za pametno kracovanje omogućavaju redovan nadzor vašeg cevovoda, smanjujući troškove na minimum i umanjujući rizike po vaše poslovanje.

Izazovi održavanja cevovoda

Kvar na cevovodu može negativno da utiče na proizvodnju, naškodi životnoj sredini i ugrozi živote. Visoka cena otkazivanja znači da rukovaoci sada mnogo više zavise od kontrolisanja cevovoda nego pre. Međutim, često je teško koristiti konvencionalne metode ILI kontrolisanja, na primer, kada velike sekcije cevovoda imaju složene geometrije koje se nalaze u teško pristupačnim sredinama. Pošto konvencionalna kontrolisanja mogu biti razarajući, često prođe više godina pre nego cevovodi bude prekontrolisani, čime se povećava rizik od kvarova.

Tehnologija pametnih kutija za kontrolisanje

Zašto izabrati SGS-ova rešenja za pametno kracovanje?

Naša rešenja za pametno kracovanje prevazilaze mane konvencionalnog kracovanja cevovoda kombinujući neke od funkcija ILI kutije za kontrolisanje sa jednostavnošću kutije za čišćenje. Naša pametna kutija za kontrolisanje inkorporira niz elektromagnetnih, bezkontaktnih senzora unutar fleksibilnog tela od poliuretana ili pene. Tokom operacija, snopovi internog senzora pregledaju cevovod na internu koroziju i naprsline i precizno će profilisati pritisak, temperaturu i brzinu duž cevovoda. Pametna kutija za kontrolisanje može veoma jednostavno da obradi složenu geometriju cevovoda i da prekontroliše tokom istorije nepristupačne delove cevovoda.

Prednosti po vaše operacije

Omogućavajući često prikupljanje podataka i po niskoj ceni, naša rešenja za pametno kracovanje vam omogućavaju da planirate održavanje tokom standardnih operacija, smanjujući rizike od curenja i otkazivanja između tradicionalnih ILI prolaza. Pametnom kutijom za kontrolisanje se lako upravlja, ona radi poput kutije za čišćenje i može je primeniti lokalno tehničko osoblje koje ne poseduje posebne specijalizacije. Može da se koristi kod svih proizvodnih sredstava i u cevovodima sa složenom geometrijom. Dogovorene alatke mogu biti prilagođene u odnosu na standardne komponente kako bi se pokrile specifične aplikacije, smanjujući vremena isporuke i troškove.

Globalni lider u uslugama provere ispravnosti cevovoda

Kao vodeća svetska kompanija za kontrolu, potvrdu, ispitivanje i certifikaciju, posedujemo opširno iskustvo u kontrolisanjima cevovoda i razumemo kako da odgovorimo na jedinstvene potrebe vaših operacija.

Kontaktirajte nas još danas za više informacija.