Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Petrohemijski proizvodi predstavljaju osnovni modul u modernom životu a trgovina tim proizvodima je zaista globalna i izuzetno složena u današnje vreme.

Širom sveta roba se kreće u takvim količinama i na destinacijama koje su samo pre par godina bile nezamislive.

Kontrola kvaliteta petrohemijskih proizvoda je neophodna proizvođačima, trgovcima i distributerima. U SGS-u vršimo ispitivanja prema potpunim tehničkim specifikacijama u skladu sa međunarodnim, državnim, trgovačkim ili za kompaniju specifičnim standardima za petrohemijske proizvode.

Naše usluge ispitivanja u petrohemiji

Naša mreža laboratorija nudi potpun spektar ispitivanja, uključujući rutinsko određivanje čistoće prema GC, HPLC i gde je neophodno naprednijim GC-MS tehnikama. Takođe nudimo tradicionalnija određivanja osnovnih fizičkih parametara kao što su destilacija, gustina, kiselost i boja. Naša globalna mreža laboratorija postoji kako bi svim zainteresovanim stranama pružila kvalitetne kapacitete za upravljanje rizicima.
 
Nudimo analizu na zahtev za sve petrohemijske proizvode. Naša laboratorija analizira petrohemijske uzorke iz:

  • rafinerija;
  • skladišnih postrojenja;
  • skladišnih rezervoara;
  • malih skladišta, kao što su burad i ISO rezervoari.

Zbog čega SGS?

SGS je vaše prvo svratište kome ćete se javiti za usluge ispitivanja i kontrole za čitav opseg petrohemijskih proizvoda.

Naši visoko obučeni analitičari rade u modernim laboratorijama koje su opremljene vrhunskom tehnologijom. Mnoga od naših laboratorijskih postrojenja poseduju ISO 17025 akreditaciju, što znači da možemo garantovati analitičko ispitivanje prema najvišim laboratorijskim standardima. SGS nastoji da održi kvalitet laboratorija i prati napredak u veštini i znanju učestvujući u internim programima za testiranje uporednom analizom i onim koje sprovode treće strane, kao i internim i nezavisnim proverama i rigoroznim obukama i standardima usklađenosti sa nadležnostima.

Mi smo aktivan član mnogih industrijskih tela, grupa i organizacija, uključujuće one unutar ASTM, ISO, CEN, EI (Institut za energiju, bivši Institut za naftu) i IFIA.

Naša kontrola prilikikom trgovine naftom, gasom i hemijskim tovarima se uvek sprovodi na osnovu prihvaćenih osnovnih standarda u oblasti nafte i petrohemije, kao što su API, MPMS, ASTM, UOP, GOST, EN ili IP metode testiranja i specifikacija prema odredbama ISO, CEN i regionalnih i nacionalnih organizacija za standardizaciju.

Takođe možemo da koristimo prilagođene analitičke metode i one koje nam dostavi klijent, ukoliko je potrebno. Gde je to prikladno, možemo pomoći zainteresovanim stranama da odaberu odgovarajuće standarde koje će upotrebiti i/ili navesti kao sredstva za osiguranje razumnog upravljanja rizikom u okviru pojedinačne transakcije. Naš tim za tehničku podršku vam stoji na raspolaganju da pruži stručan savet i pomoć u vezi sa standardima, radnim praksama i tehnologijama koje se koriste.

Saznajte više o uslugama petrohemijskog ispitivanja od strane SGS-a.