Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Uskladištena goriva, naročito na duže vreme, mogu da pretrpe priličnu štetu, a samim tim i značajan gubitak u vrednosti ukoliko dođe do bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Povećana upotreba inovativnih sudova za skladištenje, kao što su veliki plutajući sudovi za skladištenje i podzemne pećine gde je teško isključiti prisustvo vode, dovela je do veće učestalosti takvih problema. Druga oblast gde takve infekcije mogu da dovedu do ozbiljne štete ili čak smrti jeste tamo gde je gorivo za motore u slučaju opasnosti (npr. kod čamaca za spasavanje, generatora u slučaju opasnosti) oštećeno ili je prestalo da radi kada je to bilo potrebno.

U SGS-u nudimo rangirana rešenja za probleme u ovoj oblasti, uz pomoć SGS Bug Test® nadgledanja na terenu, kao i paket dijagnoza i specijalističke laboratorijske usluge za identifikaciju specifičnih:

  • degradatora goriva;
  • gljivičnih infekcija i naslaga;
  • bakterija koje smanjuju količinu sulfata;
  • infekcije saCladasporium Resinae.

Mi takođe nudimo usluge savetodavne podrške za pomoć u identifikovanju izvora infekcije.

Treći rang usluga je rad na remedijaciji koristeći baktericidne dodatke i čišćenje kako bi se uklonili zaraženi materijali i eliminisao izvor problema. Naše specijalističko osoblje može takođe da savetuje i piše protokole za klijente, što obuhvata nadgledanje bakterija, te sprečavanje i remedijaciju zaraze.

Naša globalna mreža laboratorija postoji kako bi svim zainteresovanim stranama pružila kvalitetne podatke za upravljanje rizicima. Naše laboratorije vrše analizu uzoraka goriva na zahtev koji stiže iz rafinerija, brodova, skladištenih kapaciteta, hemijskih fabrika, rezervoara, cevovoda i aerodroma. Mi možemo da pružimo bilo standardne testove, kako su definisani u standardnim metodama objavljenim od strane ASTM ili IP, bilo dogovoreno testiranje dizajnirano da ukaže na određene poznate rizike, kao što su testiranje broda za potragu i spasavanje (SRB) na uzorke goriva sa broda za spasavanje.

Zbog čega SGS?

SGS je vaša prva stanica kojoj ćete se javiti za usluge kontrolisanja i inspekcije čitavog spektra ugljovodoničnih i hemijskih gasova.

Naši visoko obučeni analitičari rade u modernim laboratorijama koje su opremljene vrhunskom tehnologijom. Mnoga od naših laboratorijskih postrojenja su akreditovana prema ISO 17025, što vas uverava da mi pružamo analitičko testiranje prema najvišim laboratorijskim standardima. Mi održavamo kvalitet laboratorije i kontrolišemo stručnost kroz učešće u programima interne i uporedne analize treće strane, kao i u internim i nezavisnim proverama i kroz rigorozne standarde usaglašenosti za obuku i stručnost.

SGS je aktivni član nekoliko ključnih organa iz oblasti industrije, organizacija za standarde i radnih grupa, uključujući one u okviru ASTM, ISO, CEN, EI (Institut za energiju, bivši Institut za naftu) i IFIA.

Bilo koje SGS-ovo poslovno inspekcijsko imenovanje uljanog, gasnog i hemijskog tereta se uvek zasniva na prihvaćenim naftnim i petrohemijskim standardima, kao što su UOP, GOST, API MPMS, ASTM, EN ili IP metode i specifikacije testova, kako su izložene od strane ISO, CEN ili raznih nacionalnih i regionalnih organizacija za standarde. Analitičke metode koje nam obezbede klijenti ili one koje su prilagođene se takođe koriste kada čine deo specifikacija. Mi možemo, kada je to neophodno, da pomognemo zainteresovanim stranama da izaberu standarde koji im najviše odgovaraju za citiranje i upotrebu kako bi podržali upravljanje rizikom u okviru određene transakcije (ili serija transakcija). Naš tim za tehničku podršku može da ponudi pomoć za sva pitanja u vezi standarda, radnih praksi i tehnologija.

Saznajte više o našim uslugama mikrobiološkog ispitivanja u SGS-u.