Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Sirova nafta i sirovine postaju sve raznovrsniji, a njihova upotreba izrazito inovativnija. Kao rezultat toga, kontrola kvaliteta/osiguranje kvaliteta, kontrola gubitaka i usaglašenost sa ugovornim, ekološkim u komercijalnih pravilima postaju sve značajnije za očuvanje vrednosti za zainteresovane strane u lancu snabdevanja.  

SGS-ove laboratorije obavljaju pun paket testova sirove nafte i drugih sirovina za industrije rafinacije, blendiranja i petrohemije.

 

Određivanje vrednosti sirovina

Vrednost sirovina je potrebno određivati od jednog do drugog slučaja, jer je za razliku od gotovih proizvoda, kupovina sirove nafte i sirovine u viđenom stanju. To znači da iako tipični ili generički podaci o prošlimh teretima predstavljaju neku vodilju, s vremena na vreme može doći do značajnih varijacija, pošto se polja mešaju i izbacuju, ako dolazi do ispada rafinerija ili ako se postrojenje koristi na manje-više agresivan način.

Sirovine kao što su vakumsko gas ulje, LSWR, atmosferski talog, vakumski talog, nafte, kondenzati, ciklično ulje i slično nude ogromne prilike za obaveštenog trgovca i prerađivača. Međutim, oni predstavljaju i značajan rizik, koji je veći od rizika kod dobro definisanih gotovih proizvoda. SGS trgovcima nudi alatke za upravljanje rizikom kojima druge organizacije jednostavno ne mogu da pariraju.

Jednostavni testovi gustine, sadržaja vode i sumpora su dobro poznati i uobičajeni. U današnje vreme, međutim, novi izazovi kao što su određivanje niskog nivoa žive, štetnih metalnih ostataka, vodonik-sulfid i egzotični elementi kao što je antimon takođe mogu biti potrebni.

Zbog čega SGS?

 

Nepristrasna, nezavisna analiza je od presudne važnosti za kontinuirani uspeh u proizvodnji i trgovini u industriji nafte i gasa. Sa SGS-om kao vašim partnerom za analitičko testiranje, možete se skoncentrisati na vaše osnovno poslovanje, omogućavajući našim stručnjacima da sprovode analizu na tačan, efikasan i potpuno nezavistan način.

Mi u SGS-u smo aktivni član mnogih organa iz oblasti industrije, organizacija za standarde i tehničkih radnih grupa, uključujući one u okviru ASTM, ISO, CEN, EI (Institut za energiju, bivši Institut za naftu) i IFIA.  Izvršenje bilo kog poslovnog inspekcijskog vrednovanja gas ulja i hemijskih tereta od strane SGS-a će se uvek zasnivati na prihvaćenim naftnim i petrohemijskim standardima kao što su API, MPMS, ASTM, UOP, GOST, EN ili IP metode i specifikacije testova, kako su izložene od strane ISO, CEN ili raznih nacionalnih i regionalnih organizacija za standarde.

 

Analitičke metode kupca ili metode posebno izrađene za njega se koriste kada se ugovorne strane dogovore da one čine deo specifikacija.  Mi možemo, kada je to neophodno, da pomognemo zainteresovanim stranama u izboru standarda koji im najviše odgovaraju za citiranje i upotrebu kako bi podržali upravljanje rizikom u okviru određene transakcije ili serija transakcija. Naš tim za tehničku podršku vam je pri ruci kako bi vam ponudio pomoć za sva pitanja povezana sa korišćenim standardima, radnim praksama i tehnologijama.

 

Saznajte više o SGS-ovim uslugama ispitivanja sirove nafte i sirovina.