Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

U izuzetno konkurentnom okruženju trgovine današnjice, fleksibilan pristup ugovornim i fizičkim ograničenjima naftnih proizvoda može vam dati ključnu prednost nad vašom konkurencijom.

SGS nudi stručne usluge blendiranja naftnih proizvoda kako bi vam pomogao da na najbolji način iskoristite sirovine dostupne na tržištu. Možemo osigurati da zadržite najviši kvalitet vaših proizvoda i da možete brzo i pozitivno da reagujete na sve promene na tržištu.

Zbog čega blendiranje?

Izborom optimalne kombinacije komponenti za proizvodnju finalnog gotovog proizvoda jeste jedno od najkritičnijih ekonomskih problema za trgovce i rafinerije. Blendiranje je mnogo komplikovane od prostog mešanja komponenti. Moderno automobilsko gorivo može da vodi poreklo iz čak 15 različitih tokova ugljovodonika, od kojih svaki ima uticaj na završnu specifikaciju i ukupne troškove.

Proizvod može da se blendira pomoću različitih postupaka, kao što su linijski kroz sistem razvodnih cevi, blendiranje serija u rezervoarima i blendiranjem na palubi pomorskih brodova. Svaki od ovih postupaka ima svoje prednosti i izazove uz pojedinačnu stručnost koja je potrebna da bi radili efikasno.

  • Linijsko blendiranje benzina, destilata, mlaznog goriva i kezorina prati ubrizgavanje proporcionalne količine svake komponente u blavni tok gde se uskomešanost izaziva mešanjem.  
  • Aditivi koji uključuju poboljšivače oktana, deaktivatore metala, anti-oksidanse, antidetonatorske supstance, inhibitore smole i rđe, deterdžente i slično se dodaju tokom i/ili nakon blendiranja kako bi obezbedili određena svojstva koja nisu preuzeta od ugljovodonika.
  • Blendiranje na brodu pruža mnoge prednosti dobavljačima i trgovačkim organizacijama, dajući vam priliku da pripremite tovar prema željenim specifikacijama bez potrebe za postrojenjima na obali. Naši stručnjaci vam mogu pomoći da dobijete najbolje rezultate kroz laboratorijske ručne smese i upotrebom našeg posebnog softvera za blendiranje.

SGS nudi i usluge kurseva obuke za blendiranje.

Saznajte više o tome kako SGS-ove usluge blendiranja nafte mogu doneti konkurentnu prednost vašim radnjama blendiranja naftnih derivata.