Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Tečni prirodni gas je u poslednjih nekoliko godina postao roba za spot trgovinu. Javno mnenje i ekološki interesi usmeravaju proizvodnju energije prema čistijim gorivima, a kako projekti dobijanja gasa iz škriljaca i gasa iz uglja (CTG) postaju aktuelni, trenutna isporuka Tečnog prirodnog gasa će eksponencijalno rasti.

Precizno merenje količine je presudno u trgovanju TPG-om širom sveta. Složeni procesi stvaranja tečnosti ( utečnjavanja) i ponovne gasifikacije o kojima je reč zahtevaju precizno merenje svih zapremina. SGS-ove usluge kontrole prometa i trgovine TPG-om sa obaveznim baždarenjem vam obezbeđuju da imate pouzdane podatke za podršku pri fiskalnim merama i upravljanju rizikom, pomažući sprečavanju sistematskih tranzitnih gubitaka prilikom transporta gasa, bez obzira na vrstu transportnog sredstva koje vrši određeni prevoz.

Značaj kontrolisanja prilikom trgovine TPG-om

Širok dijapazon trgovačkih uslova u ugovorima za TPG, uključujući mnoštvo uslova vezanih za proračun energije, metode analize i režime uzimanja uzoraka, sve to doprinosi da ono što na prvi pogled izgleda kao trivijalni trgovački proračun, postane vrlo kompleksno. SGS je u stanju da protumači i primeni ugovorene uslove na određenu trgovačku transakciju na objektivan i pošten način.

Kompleksno usklađivanje utečnjenih i ponovo gasifikovanih količina tereta zahteva iskusno i stručno osoblje koje obezbeđuje pravilnu primenu ugovornih uslova tako da sve strane imaju zahtevani nivo sigurnosti i transparentnosti u trgovini.

Zbog čega SGS?

SGS je svetski lider u inspekciji i validaciji svih tipova prevoza Tečnog prirodnog gasa. Kroz našu mrežu širom sveta, mi nudimo visoko obučene i iskusne inženjere koji koriste vrhunsku opremu.

Saznajte kako usluge kontrolisanja kod custody transfera koje pruža SGS- mogu da vam pomognu u postizanju najvišeg nivoa preciznosti u merenju vaših tereta Tećnog prirodnog gasa.