Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

U 2003. su članovi Udruženja naroda jugoistočne Azije (ASEAN) potpisali sporazum kojim se reguliše bezbednost kozmetičkih proizvoda kojima se trguje u okviru zemalja članica.

Cilj sporazuma je bio dvostruk: da se osiguraju bezbednost, kvalitet i navedene prednosti proizvoda i uklone trgovinske granice između zemalja članica uz pomoć usklađenih tehničkih zahteva.

Direktiva udruženja ASEAN o kozmetičkim proizvodima sadrži složene smernice sa nizom aspekata proizvodnje u kozmetičkoj industriji, kao što su sastojci, označavanje, tvrdnje o prednostima i drugi industrijski standardi u vezi sa dobrom proizvođačkom praksom (GMP). Da biste se kvalifikovali za registraciju za ASEAN, vaša firma mora prvo da prođe kroz sveobuhvatnu proveru bezbednosti u skladu sa zahtevima udruženja ASEAN koje obavlja pouzdan i ovlašćen proveravač.

SGS je vodeća svetska organizacija za provere bezbednosti u velikom broju industrija. Naše iskustvo i stručnost garantuju da su vaše aktivnosti u potpunosti usaglašene sa regulatornim programom za usklađenost kozmetičkih proizvoda prema udruženju ASEAN. Naši visoko kvalifikovani proveravači sa vama proveravaju da li su svi aspekti vašeg poslovanja, uključujući registraciju proizvoda, zahteve u vezi sa označavanjem, spiskove sastojaka, opšte smernice za žalbe, zahteve u vezi sa uvozom/izvozom i dobru proizvođačku praksu, usaglašeni sa načelima udruženja ASEAN.

Nezavisna SGS provera prema zahtevima za bezbednost udruženja ASEAN važan je prvi korak ka registraciji za ASEAN. Javite nam se da biste saznali kako da ispunite zahteve udruženja ASEAN i plasirate svoje kozmetičke proizvode na veliko tržište jugoistočne Azije.