Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Mnoge avionske komponente su projektovane i proizvedene tako da traju 50 godina ili više. Zbog dugog radnog veka komponenti, u avionskoj industriji su pravilna popravka, održavanje i remont najvažniji faktori za kontinuiran bezbedan rad aviona.

Kao odgovor na ove jedinstvene potrebe, zainteresovane strane u okviru avionske industrije razvile su standard AS/EN 9110 za kontrolu procedura popravki i održavanja, menadžment kvalitetom i minimum veština i kvalifikacija potrebnih za sprovođenje popravki, održavanja i remonta.

Standard AS/EN 9110 određuje kriterijume za poslovanja u vezi sa odžavanjem, popravkama i remontom komercijalnih, privatnih i vojnih aviona. Ovaj standard važi i za proizvođače avionskih delova i komponenti kojima treba odobrenje za proizvodnju delova Savezne uprave za avijaciju (FAA). AS/EN 9110 ne zamenjuje, ali dopunjuje druge regulatorne i ugovorne zahteve. SGS obezbeđuje kontrole održavanja aviona i sertifikaciju za AS/EN 9110, što vam daje niz važnih prednosti:

  • potpuno razumevanje početnih i stalnih zahteva standarda AS/EN 9110 za vaše poslovanje i dobavljače;
  • efikasnije procedure upravljanja dokumentacijom doprinose većoj efikasnosti i uštedama;
  • identifikacija oblasti u okviru kojih je došlo do poboljšanja u vašoj organizaciji.

SGS je vodeća svetska organizacija za sertifikaciju, kontrolu i verifikaciju. Imamo opsežno iskustvo u proveravanju da li održavanje, popravke i remont ispunjavaju zahteve standarda AS/EN 9110 u okviru vazduhoplovne industrije. Vodimo računa i o tome da razumete standard i način na koji on utiče na vaše radne procedure.

Sa sertifikacijom za AS/EN 9110 pokazujete da vodite računa o bezbednosti i kvalitetu. Postanite SGS-ov partner zbog pouzdane i sveobuhvatne sertifikacije priznate u vazduhoplovnoj industriji.