Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Ukoliko vaša industrija koristi vodu u proizvodnim procesima ili na radnom mestu, možete da budete izloženi riziku od gajenja bakterija legionela.

SGS može da vam pomogne u smanjenju rizika od zaraze, uz pomoć obrade uzoraka i analize legionele. Pozovite naš iskusni tim još danas za procenu rizika od legionele.

Legionela je jedna od najopasnijih bakterija koje se prenose vodom. Odgovorna za legionarsku bolest, ona se razvija u toploj vodi i može da se nađe u vodi koja se koristi u izvesnom broju industrijskih grana. Na radnim mestima, obični izvori mogu da obuhvataju industrijske sisteme za hlađenje vode, centralne klima sisteme, domaće sisteme za toplu vodu, fontane, bazene, banje i druge izvore koji koriste javne zalihe vode.

Vrste poslovanja koje mogu biti pogođene su:

  • hoteli i restorani;
  • komercijalne zgrade;
  • industrijske firme (rashladni tornjevi i klima-uređaj);
  • isporuka;
  • škole;
  • sportske dvorane, bazeni za plivanje i kupanje, banje i saune;
  • stomatološke ordinacije;
  • bolnice i domovi.

Mi možemo da vam pomognemo u smanjenju rizika od zaraze pomoću redovnih ispitivanja vaših vodenih zaliha. To može da umanji verovatnoću porasta broja bakterija i da drastično smanji zarazu u budućnosti. Naši akreditovani timovi imaju široko iskustvo u analizi vode, ispitujući preko 15.000 uzoraka legionele godišnje. Mi možemo efikasno ispitati sve sumnjive rizične lokacije i isporučiti brze rezultate u roku od 48 sati.

Naše akreditovane laboratorije vam nude nezavisnu obradu uzoraka i analizu, revizije higijene, kontrolu unutrašnje klimatizacije i planiranje rizika i upravljanja. Mi možemo da vam pomognemo u razvijanju dizajna radnog mesta i smernicama za održavanje opreme za one oblasti koje mogu da sadrže legionelu. Naš plan upravljanja će predstavljati dragocen dodatak vašim zdravstvenim i bezbednosnim smernicama i pomoći će vam da ispunite normativne zahteve.

Preuzmite kontrolu ovog važnog aspekta zdravlja i bezbednosti na svom radnom mestu tako što ćete još danas pozvati naš tim.