Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Kako bismo vam pomogli da kontrolišete rizik od radioaktivne zaraze u životnoj sredini ili lancu hrane, SGS izvodi testiranje radioaktivnosti na čitavom spektru proizvoda. Pozovite još danas naše akreditovane laboratorije.

Merenje nivoa količine radioaktivnosti, koji se javljaju prirodnim ili veštačkim putem u životnoj sredini, bitno je za ljudsko zdravlje i život ekosistema. Merenja radioaktivnosti u namirnicama i životnoj sredini moraju po zakonu da se kontrolišu.

Kako biste obezbedili da će vaši proizvodi stići na tržište bez odlaganja, treba da znate da su nivoi radioaktivnosti u vašim proizvodima u skladu sa zakonskim granicama. U nekim slučajevima, može vam zatrebati sertifikat kao dokaz o testiranju vaših proizvoda. Naše akreditovane laboratorije mogu da sprovedu ove testove, kao i da identifikuju rešenja za upravljanje radioaktivnim otpadom, kako biste kontrolisali rizik od buduće zaraze.

Mi analiziramo spektar proizvoda, uključujući:

  • namirnice – žitarice, povrće, mlečne proizvode, pijaću vodu, mleko i tečne soseve;
  • kozmetičke proizvode;
  • hemikajlije;
  • uzorke iz životne sredine – vazduh, zemljište, naslage, pesak, floru i faunu, morsku i slatku vodu;
  • bolničke i industrijske otpadne tečnosti i otpadnu vodu;
  • terene za deponiju – mi ispitujemo vaš otpad, brinući se da se nalazi u okviru granica radioaktivnosti, postavljenih za svaki od tipova terena za deponiju;
  • nadgledanje ekosistema – mi sprovodimo studije celokupnog ekosistema, ukoliko se smatra da je možda zaražen, ili u svrhe nadgledanja životne sredine;
  • nuklearne terene – naši stručnjaci sprovode merenja na starim nuklearnim terenima, sa ciljem njihove obnove;
  • matrice organskog porekla – ako je vaš proizvod sastavljen od prirodnih elemenata, možemo da izmerimo njegov sadržaj ugljenika-14, kako bismo utvrdili njegovo organsko poreklo.

Naše Multilab ® laboratorije koriste najnoviju tehnologiju: gama spektrometriju, proporcionalni brojač protoka gasa za alfa i beta merenja i tečnu scintilaciju. Naše metode su brze i efikasne. One nam omogućavaju da razlikujemo radijaciju nastalu prirodnim putem i veštačke radionuklide, kako bismo utvrdili remedijaciju ili skladište, koji bi vam mogli zatrebati za različite vrste radijacije.

Na kraju procesa vam izdajemo sertifikat analize radioaktivnosti, tako da možete da budete sigurni da ispunjavate zahteve za izvoz svojih proizvoda. Pozovite naš tim još danas za precizno utvrđivanje nivoa radijacije u vašim proizvodima.