Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Polihlorovani bifenili (PCB-ovi) spadaju u jednu od najviše regulisanih, opasnih hemikalija. Pozovite SGS za testiranje PBC-a još danas, kako biste saznali da li vaši industrijski postupci otpuštaju ove otrovne materije.

PBC se koristi za mnoge proizvode, od transformatora i građevinskih materijala do mastila i boja. Neki su otrovni i mogu se ispustiti u životnu sredinu putem zemljišnog otpada zaraženog PBC-ima i industrijskog spaljivanja.

Pošto je dovoljno stabilan da odoli raspadanju, PBC ostaje u životnoj sredini. Na primer, oko deset procenata PBC-a proizvedenog od početka njegovog korišćenja, 1920-ih godina, se i dan danas nalazi u životnoj sredini. PBC se takođe može prenositi na veće distance. Za posledicu mogu imati ozbiljno globalno zagađenje životne sredine i štetnost po ljudsko zdravlje. Zbog ovoga, oni su zabranjeni ili veoma ograničeni u mnogim zemljama. 

Kako biste se izborili sa ozbiljnom opasnošću po životnu sredinu i ljudsko zdravlje, trebaju vam iskusni profesionalci za otkrivanje svih potencijalnih izvora PCB-a i obezbeđenje praktičnih rešenja za njihovu kontrolu i uklanjanje.

Naše laboratorije na licu mesta uzimaju uzorke iz spektra mogućih izvora i vrše analizu na prisustvo PCB-a. Dobijeni rezultati vam obezbeđuju savet i preporuke za ispunjenje svih važećih normativa i adaptiranje vaših postupaka na radnom mestu u cilju smanjenja prisustva PCB-a.

Smanjite štetan uticaj na životnu sredinu i osigurajte da vaši postupci ne predstavljaju pretnju za zdravlje ljudi. Obezbedite zdravstvenu potvrdu za budućnost vašeg poslovanja. Pozovite naš tim još danas.