Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Dioksini i furani su karcinogeni i kao takvi predstavljaju jedne od najzastupljenijih ekološkoh zagađivača za koje postoje zakonske norme. Pozovite SGS još danas u vezi analize dioksina i furana kako biste osigurali bezbednost na svom terenu.

Dioksini i furani koji su slučajno proizvedeni u industrijskim procesima kao što su spaljivanje otpada, hemijska proizvodnja i beljenje papira, mogu da se nađu u vazduhu, u vodi i zaraženom zemljištu. Dok se gomilaju, mogu da postanu štetni po ljudsko zdravlje.

Naše testiranje dioksina i furana može da pokaže gde se javljaju emisije otrova i da pomogne u poboljšanju bezbednosti vaših operacija. Mi možemo da vam pomognemo u pročišćenju vazduha, vode i zemljišta na industrijskim i braunfild terenima. Mi takođe nadgledamo slojeve dioksida i furana u ljudskoj i stočnoj hrani.

Kao potpuno akreditovani na lokalnom i međunarodnom nivou, priznati smo i kao jedna od vodećih i najpouzdanijih laboratorija u svetu za testiranje dioksina i furana. Uz našu laboratorijsku analizu, možete biti sigurni da ćemo temeljno ispitati vaše proizvodne procese kako bismo kontrolisali i smanjili ispuštanje ovih materija.

Masena spektrometrija visoke rezolucije je jedina zakonski prihvaćena analitička tehnika za kvantifikovanje dioksina i furana. Naši timovi pri Institutu za primenjenu hromatografiju koriste najnovije tehnike ove tehnologije kako bi osgurali da su provereni svi mogući izvori emisija i da čak i niski nivoi mogu da budu nadgledani i izmereni.

U zavisnosti od vaših prioriteta, možemo da testiramo širok spektar materija kako bismo procenili mogući rizik ljudske izloženosti dioksinima i furanima, uključujući: zemljište i naslage; vodu; vazduh; emisije iz dimnjaka; biljna i životinjska tkiva; krv i serum; zalihe ljudske i životinjske hrane. Mi testiramo na hiljade uzoraka svake godine i informišemo se o najnovijim regulatornim zahtevima. Mi takođe možemo da ponudimo tekuću podršku za zaražene oblasti i restauraciju vašeg terena.

Dopustite da vam naše svetski priznate laboratorije pomognu da osigurate čisto i zdravo radno mesto za svoje poslovanje. Pozovite naš tim još danas kako biste osigurali svoj dosije o poslovnoj bezbednosti.