Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Korišćenjem arheometrije za ugljen-dioksid, kao što je radiokarbonsko utvrđivanje starosti, za tačna merenja vaših emisija ugljen-dioksida, može pomoći u upravljanju vašim otiskom ugljenika. Pozovite naš tim još danas za savet o smanjenju vašeg uticaja na životnu sredinu.

Možemo vam pomoći u ispunjenju trenutnih normativa za merenje vaših emisija ugljen-dioksida i njihovu verifikaciju preko nezavisnog ispitivanja. Naše arheometrijske analize ugljen-dioksida mogu pomoći vašem poslovanju određivanjem iznosa električne ili toplotne energije proizvedene isključivo od obnovljivog ugljenika. Ovo može smanjiti vaš otisak ugljenika i poboljšati vaše zasluge za ugljenik. Naše analize se mogu koristiti za kompletiranje vašeg plana za upravljanje životnom sredinom, kao i za praćenje vaših industrijskih praksi i izveštavanje o vašoj godišnjoj emisiji gasova staklene bašte.

Značajna razmera emisija ugljen-dioksida dolazi od biogenog ugljenika (sagorevanje bioloških materijala napravljenih od ugljenika, vodonika i kiseonika). Ovo dovodi do emisija neutralnih prema ugljeniku, zato što je ugljenik generisan u prirodnom ugljeničnom ciklusu. Prema trenutnom Sporazumu iz Kjota i brojnim programima za emisije gasa staklene bašte, korišćenje biomase i nusproizvoda biomase kao alternativnih goriva može biti klasifikovano kao smanjenje emisija gasa staklene bašte.

Razlikovanjem biogenih i fosilno dobijenih ugljen-dioksida, vaša kompanija može da odredi količinu vaših emisija gasova staklene bašte i mere koje su vam potrebne da neutrališete vaš otisak ugljenika. Ako možete sa sigurnošću da prijavite manje emisije, takođe možete potencijalno da povećate višak nadoknade za trgovinu.

Naši kvalifikovani timovi tehničara koriste najnoviju opremu za uzimanje uzoraka za emisije ugljen-dioksida i mešavina goriva na licu mesta. Korišćenje radiokarbonskog utvrđivanja starosti eliminiše potrebu za napornim, skupim i opasnim analizama uzoraka sirovog goriva koji zahtevaju neprekidno praćenje. Rezultati se ispituju u akreditovanim laboratorijama sa obimnim iskustvom u radiokarbonskom određivanju starosti.

Poboljšajte zdravlje svoje životne sredine i operacija još danas. Pozovite naše iskusne timove za životnu sredinu za održiva rešenja za vaše poslovanje.