Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Kako deca odrastaju njihov mentalni i fizički razvoj se brzo menja. Da bi se sposobnost dece prilagodila bezbednim proizvodima od suštinske važnosti je dobro određivanje starosti igračaka.

Pravilna klasifikacija i dizajn su od međunarodnog značaja, i zemlje širom sveta sve više uvode propise kako bi osigurale da proizvodi budu podesni za decu koja ih koriste.

U SAD je određivanje starosti obavezan prvi korak u potvrđivanju usaglašenosti sa propisima o bezbednosti igračaka. Uvođenjem EU Direktive o igračkama 2009/48/EC u Evropi 2009. istakao se značaj ispravnog određivanja starosti.

SGS službe za procenjivanje starosti vodi klijente kroz lavirint zakona kako bi se osiguralo da proizvodi ispunjavaju regulatorne zahteve, ali i da ispunjavaju šire standarde o podesnosti za godište i upotrebljivosti. Iako su mnogi naši klijenti proizvođači igračaka, službe su korisne i za firme koje proizvode ostale proizvode koje koriste deca, kao što su novčanici, ranci, vreće za spavanje, jastučnice i dekoracije za vrata.

Naš cilj je da sprečimo da dođe do zastoja u proizvodnji vašeg proizvoda ili nakon proizvodnje - i samim tim da se zadrži integritet brenda i reputacije među klijentima.

Tehničko uputstvo za određivanje starosti igračaka

Imamo stručnjake u zemljama širom sveta koji su zaduženi za procene klasifikacije igračaka koje obuhvataju:

  • (Proizvodna linija) Provera vaših proizvoda i da li je određivanje njihove starosti ispravno
  • Savet o ispravnom određivanju starosti za nove proizvode ili proizvode u razvoju
  • Savetovanje o tome kako ispuniti regulatorne zahteve

Analitičko testiranje

Naša međunarodna mreža laboratorija može da sprovede seriju ispitivanja hemijskih, mehaničkih ili fizičkih svojstava kako bi se osigurala bezbednost vaših proizvoda i njihova podesnost za decu određene starosti. Možete dobiti pomoć i savet naših stručnjaka za igračke u vezi ispitivanja koja najviše odgovaraju vašem poslovanju.

SGS je vodeća svetska kompanija za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju. Sa iskustvom dužim od jednog veka u pomoći klijentima i detaljnim znanjem o najnovijim razvojima u propisima o određivanju starosti, nema boljeg partnera koji će vam pomoći da vaše igračke i ostali proizvodi budu plasirani na tržište na što je moguće brži i bezbednijinačin.