Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

SGS pruža namenske usluge koje treba da pomognu proizvođačima u SAD, privatnim obeleživačima dečijih i proizvoda za odrasle i uvoznicima na tržišta SAD da ispune lokalne regulatorne standarde.

Možemo da pružimo usluge konsaltinga, ispitivanja i obuke posebno u cilju usklađivanja sa Zakonom o unapređenju bezbednosti potrošačkih proizvoda (CPSIA) iz 2008. i Kalifornijskim predlogom 65.

CPSIA zahteva od firme da priloži opštu potvrdu o usklađenosti (GCC) kojom se potvrđuje da proizvod ispunjava niz bezbednosnih specifikacija, i zahteva da sve dečije proizvode ispita treće lice. Predlog 65 definiše određene zahteve u vezi toksičnosti materijala upotrebljenih u proizvodima koji treba da se prodaju u državi Kalifornija, uključujući tekstil, hardversku robu, igračke, proizvode za mlade i električnu i elektronsku robu.

Da bismo vam pomogli da ostvarite usaglašenost sa ovim propisima i izbegli skupa povlačenje robe SGS pruža široku paletu usluga koja može da se ugradi u sveobuhvatni program usaglašenosti ili da se koristi kao pojedinačna rešenja. Naši stručni konsultanti:

  • savetuju kako propis utiče na vaše poslovanje,  
  • pomažu u razvijanju programa usaglašenosti,
  • vrše ispitivanja proizvoda da bi pomogli kod usaglašavanja,
  • vrše naša ispitivanja kao trećeg lica za CPSIA sertifikat

Kao svetski lider koji pomaže organizacijama da ispune regulatorne standarde i sa više od jednog veka iskustva i stručnosti iza sebe, SGS ima posebno mesto kako bi pomogao da vaši proizvodi dođu na tržište SAD što je pre moguće.

Stručnjaci SGS-a mogu pomoći u proveri usklađenosti premijumskih artikala i noviteta sa US CPSIA i Prop 65 zahtevima.