Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

SGS ispituje veoma uočljivu odeću kako bi se obezbedila usaglašenost sa relevantnim standardima i bezbednost vaših proizvoda.

Mi ispitujemo materijale sa fluoroscentnom osnovom i retro-refleksivne materijale koji se koriste kod veoma uočljive odeće i lične zaštitne opreme (PPE). Naši retro-refleksivni testovi i ostala istraživanja sprovode se u skladu sa nacionalnim i međunarodnim standardima, uključujući:

  • ANSI/SEA 107 – američki nacionalni standard za veoma uočljivu zaštitnu odeću koji je razvio Američki institut za nacionalne standarde/Međunarodno udruženje za sigurnosnu oprem
  • EN 471 – veoma uočljiva upozoravajuća odeća (koja se nosi za profesionalnu upotrebu), prema evropskoj Direktivi 89/686/EEC

Propisi kao što su ovi uspostavljaju osnovne bezbednosne zahteve koje mora da ispuni PPE, uključujući upotrebu fluoroscentnih materijala i specifikacije za retro-refleksivne materijale.

Retro-refleksija se odnosi na svetlosne zrake koji se vraćaju u smeru iz kog su potekli, a to se može postići uvođenjem posebno oblikovanih optičkih jedinica u dati materijal(e). Ovi retro-refleksivni elementi se mogu primeniti na sigurnosnim prslucima, jaknama i drugoj odeći. Učinkovitost retro-refleksivnih materijala se određuje merenjem koeficijenta retro-refleksije na određenom ulazu i uglovima posmatranja.

Mi procenjujemo dizajn odevnog artikla u zavisnosti od veličine površine koja je pokrivena osnovnim materijalom, retro-refleksivnim materijalom i performansi kombinovanog materijala. Takođe procenjujemo zahteve minimalne širine za retro-refleksivne materijale i broj i dizajn traka, ako je primenjivo.

Pored toga, u pogledu osnovnog materijala (fluoroscentni), vršimo ispitivanje hromatičnosti - kvalitet boje, nezavisno od osvetljenosti - i blistavost - intezitet emitovane svetlosti, u datom smeru, od površine po jedinici površine.

Kontaktirajte SGS sada da biste saznali kako PPE testovi mogu da pomognu u obezbeđivanju usaglašenosti sa relevantnim standardima, zaštiti zaposlenih i stanovništva, kao i smanjivanju poslovnog rizika.