Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

SGS sprovodi niz testova koji podržavaju proizvodnju tekstila i funkcionalne odeće izuzetnih osobina.

Koristeći najnovije tehnike i opreme naši iskusni laboratorijski tehničari daju rezultate koji poboljšavaju kvalitet tkanina i gotovih proizvoda - pomažući da vaše poslovanje napreduje.

Zahvaljujući našoj stručnosti u ovoj oblasti možemo izvršiti precizne antibakterijske testova, ispitivanja UV zaštite ili druga istraživanja u vezi sa funkcionalnim učinkom.

Antibakterijsko ispitivanje

Funkcionalni učinak određuju faktori svežine, udobnosti i higijene, tako da oni podupiru naše ispitivanje antibakterijskog delovanja (uključujući i sisteme mirisa) koje se dodaje vašoj tkanini.

Možemo primeniti kvalitativne i kvantitativne metode na vašim uzorcima pri ispitivanju prema industrijskim standardima - npr. Američko udruženje tekstilnih hemičara i kolorista (AATCC), japanski industrijski standard (JIS) - u oba slučaja:

  • Standardi kvalitativnog ispitivanja: GRI G3, ISAE3000 i ISO 26000),
  • Standardi kvantitativnog ispitivanja: JIS L 1902; AATCC 100

Koristimo kvalitativni pristup, kao što je postupak projekcije za procenu prisustva antibakterijske aktivnosti, kao i kvantitativne metode za detaljnija istraživanja. Da dobijemo ovaj dodatni nivo detalja ocenjujemo uzorak u smislu bakteriostatske vrednosti u odnosu na kontrolni uzorak.

Ispitivanje UV zaštite

Sa porastom svesti javnosti o opasnostima prekomerne izloženosti suncu neki sektori u tekstilnoj industriji reagovali su razvojem ultravioletne (UV) zaštitne odeće. Dok su odeća za bebe i kupaći kostimi za decu u početku dominirali ovom tržišnom nišom, proizvođači UV tkanina sada proizvode laganu i prozračnu odeću za odrasle koja je takođe funkcionalna i moderna.

Ako pravite tkanine za zaštitu od UV zračenja i/ili odeću, naše strogo ispitivanje može da vam pomogne da poboljšate kvalitet vaših ostvarenja i postignete komercijalni uspeh. Na primer, zato što su naša ispitivanja priznata od strane svetskih autoriteta za standarde možete koristiti naše rezultate kao naučni dokaz koji podržava vaše marketinške tvrdnje.

Kontaktirajte SGS danas da biste saznali kako vam možemo pomoći da poboljšate higijenske navike i ispunite zakonske zahteve.