Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Američki Zakon o unapređenju bezbednosti potrošačkih proizvoda 2008. uveo je niz regulatornih promena koje se odnose na proizvođače, uvoznike, proizvođače privatne marke i distributere potrošačke robe.

Određeni potrošački proizvodi koji se prodaju u SAD moraju da budu praćeni sertifikatom opšte usklađenosti koji potvrđuje da su testovi pokazali da proizvodi ispunjavaju primenjiva bezbednosna pravila. Ali za dečije proizvode postoje još strožiji zakoni koji obuhvataju:

  • Obavezno ispitivanje treće strane i sertikacija akreditovane laboratorije
  • Ograničenja o upotrebi olova u materijalima za podlogu  
  • Niži nivoi olova u bojama i površinskim premazima
  • Niža ograničenja ili zabrane za određene ftalate
  • Obavezan standard za bezbednost igračaka (ASTM F963)

Iako ovi osnonvni propisi deluju jasno, oni kriju dublji lavirint regulatornih komplikacija. CPSIA usluge iz SGS-a imaju za cilj da vas sprovedu kroz taj lavirint, tako da vašoj firmi bude jasno koje standarde treba da ispuni i kako da ih ostvari. Teret dobijanja sertifikata opšte usaglašenosti pada na pojedinačne uvoznike i proizvođače a, sa velikim novčanim kaznama i na one za čije proizvode su utvrdi da nisu usklađeni, naše usluge nikada nisu bilo toliko važne. Slično tome, testovi koji treba da potvrde proizvode za dece moraju obavezno da se obave sa najvišim nivoima preciznosti i najmanje nervoze tako da vaši proizvodi na što brži i lakši način budu plasirani na tržište.

S obzirom da su CPSIA propisi izuzetno velikog dometa, mi možemo da kreiramo program za svakog klijenta, na osnovu vaših potreba i pravila bezbednosti kojih treba da se pridržavate.

SGS-ove usluge su dvojake:

  • Konsultanstki programi koji pružaju CPSIA strategiju, a koje podržava CPSIA služba za testiranje ako proizvodi treba da se testiraju  
  • Paketi obuke koji treba da osiguraju da svo osoblje, ugovarači i snabdevači u lancu snabdevanja znaju za najbolju praksu CPSIA usaglašenosti

S obzirom na međunarodnu reputaciju u vrhunskoj usluzi kada se pomaže klijentima da ispune regulatorne standarde, SGS treba da bude vaš prvi izbor ako želite da svoje proizvode prodate na američkim tržištima.