Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Snabdevanje evropske i nemačke auto industrije proizvodima i uslugama; zadovoljava VDA 6.x (Verband der Automobilindustrie) standard.

Kako bi se omogućila jednoobraznost u sistemima menadžmenta kvalitetom za proizvođače automobila, uslužne kompanije i njihove dobavljače u evropskoj i nemačkoj automobilskoj industriji, razvijena je VDA 6.x serija standarda. Zasniva se na standardu ISO 9001 i zato je komplementaran sa njim.

Prednosti VDA 6.x sertifikacije

Pored dokaza o kvalitetu specifičnom za industriju, usaglašenost sa VDA standardima stvara:

  • Poboljšan pristup ključnim nemačkim i međunarodnim tržištima
  • Povećano poverenje u vaš proizvod/usluge
  • Optimizovane performanse
  • Optimizovane procese

Da bi pokazali usaglašenost, naši stručnjaci za automobilsku industriju  mogu da proveravaju vašu organizaciju, usaglašenost vaših proizvoda i usluga, u odnosu na zahtevane standarde.

Šta su VDA 6.x standardi?

Danas VDA 6 serija uključuje tri odvojena standarda.

VDA 6.1 – Provera  sistema menadžmenta kvalitetom: Serijska proizvodnja

Namenjen za proizvođače vozila i delova vozila, VDA 6.1 se fokusira na funkcije specifične za procese u proizvodnji. Na osnovu upitnika, 120 pitanja, za procenu vašeg sistema menadžmenta kvalitetom VDA 6.1 sertifikacija se lako može kombinovati sa ISO 9001, kroz istu sertifikacionu proveru.

VDA 6.2 – Provera sistema menadžmenta kvalitetom: Usluge

Pogodan za uslužne kompanije u automobilskoj industriji, VDA 6.2 definiše zahteve za sisteme menadžmenta kvalitetom u salonima automobila, inženjerskim kancelarijama, kod špeditera  i slično. Organizacije koje biraju VDA 6.2 takođe mogu da koriste istu proveru da bi dobile ISO 9001 sertifikaciju.

VDA 6.4 – Provera sistema menadžmenta kvalitetom: Proizvodna oprema

Osmišljen za dobavljače proizvodne opreme, VDA 6.4 je posebno prilagođen proizvodnji mašina i opreme. Plus, VDA 6.4 i ISO 9001 provere  se lako mogu kombinovati.

Zašto odabrati VDA 6.x usluge provere i sertifikacije od SGS-a?

Naši specijalizovani  timovi  proveravača obezbeđuju stručnost globalnog tržišta, a naša ekspertiza će uvek dodavati vrednost.

Saznajte više o VDA 6.x sertifikacijama, kontaktirajte nas već danas.