Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

SGS-ove provere bezbednosti kao što su partnerstvo carine i trgovine u borbi protiv terorizma (CTPAT) i zahtevi za bezbednost pošiljke Udruženja za zaštitu transportovane imovine (TAPA FSR) poboljšavaju bezbednost lanca snabdevanja.

Provere prema zahtevima CTPAT i FSR. Udruženja za zaštitu transportovane imovine pomažu i da ispoštujete rokove isporuke. Pored toga, SGS obavlja provere prema bezbednosnim zahtevima istaknutim u standardu ISO 28000.

CTPAT

Još od 2001. godine, Agencija SAD vlade za zaštitu carine i granica (CBP) je povisila bezbednosne mere za tovar koji prelazi granice SAD, što dovodi do dužih vremena čekanja na carini. SGS-ove usluge CTPAT provere vam mogu pomoći da uđete u preferiranu kategoriju CBP. To znači da imate manje kontrola tovara, da ste prvi na redu za kontrolisanje i da imate kraća vremena čekanja na granici. Smanjenje kašnjenja na carini skraćuje vreme do tržišta i stoga znači bolji profit za vas.

Naši iskusni kontrolori temeljno pristupaju bezbednosnim procesima vaše organizacije, identifikuju slabosti bezbednosti i uspostavljaju korektivne radnje i planove za poboljšanje kako bi rešili problematične oblasti. Periodično proveravanje bezbednosti znači da neprekidno nadziremo vašu usklađenost sa CTPAT i pripremamo vas za CBP provere na lokaciji.

Možemo i da procenimo usklađenost bezbednosnih sistema i procesa vaših budućih ili ugovornih nezavisnih dobavljača, proizvođača, špeditera i drugih dobavljača usluga.

TAPA FSR

Ako vaše preduzeće drži robu velike vrednosti (npr. elektroniku, farmaceutske proizvode, duvan) u skladištima i distributivnim centrima, usaglašenost sa FSR Udruženja za zaštitu transportovane imovine vam može pomoći da sačuvate ta sredstva i prostorije - a uz to i vaše dobavljače usluga transporta.

Odobreno od strane Udruženja za zaštitu transportovane imovine, SGS obavlja procenu faktora za sertifikaciju kao što su kontrola pristupa, provere zaposlenih, zaštita perimetra, uređaji za zaštitu od uljeza, sistema za nadzor, oblasti za skladištenje veoma vredne robe i tranzitna kašnjenja.

Da biste osigurali usaglašenost sa nacionalnim i međunarodnim zahtevima, kao i da biste poboljšali bezbednost lanca snabdevanja, kontaktirajte SGS u vezi sa našim CTPAT i TAPA FSR proverama.