Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

SGS-ov standardni test za etiketiranje - uključujući testove klijavosti i TZ (tetrazolijum) testove - garantuje da su vaše etikete proizvoda usklađene sa svim odgovarajućim nacionalnim i međunarodnim propisima i standardima. Ovo ne samo da smanjuje zdravstvene rizike već i pomaže učvršćivanju vaše reputacije na tržištu.

Naša mreža laboratorija daje resurse i stručnost globalnog igrača na lokalnom nivou, kroz sprovođenje mnoštva testova na različitim vrstama semena. Naši standardni testovi obuhvataju:

Testiranje mehaničke čistoće

Iako prilagođavamo ovaj test tipu useva koji se ispituje, on uvek uključuje obradu semena radi potvrde da su nečistoće svedene na minimum. Izveštavamo o inertnoj materiji, semenu korova, semenu štetnog korova i semenima drugih useva čime pomažemo poboljšanje kvaliteta i dovodimo vrednost do maksimuma.

Ispitivanja štetnog korova i semena

Prilagođavamo ovaj test usevu koji se ispituje, obradom semena radi sigurnosti da su nečistoće svedene na minimum. Ovo pomaže poboljšanju kvaliteta semena i maksimalno povećava vrednost.

Test klijavosti

Sprovodimo naš program testiranja klijavosti u skladu sa industrijskim standardima, uključujući i one objavljene od strane Asocijacije zvaničnih semenskih analitičara (AOSA).

Mnogi od naših testova klijavosti semena procenjuju i sadnice u skladu sa pravilima Međunarodne asocijacije za testiranje semena (ISTA) i njene narandžaste i plave sertifikacije (koje se odnose na uslove zemlje uvoznice/kompanije). Koristimo i kanadski metod klijavosti.

Testiranje nicanjem iz peska

Za izvođenje našeg testiranja klijavosti koristimo testiranje semena na pesku, uključujući semena kukuruza, soje, povrća, boranije, pirinča, kanole i pamuka. Ovo koristi prednost nekih od ključnih karakteristika peska:

 • Sklon je suzbijanju razvoja gljivica
 • Obezbeđuje jednak prijem vode
 • Olakšava rast korena na oštećenim sadnicama
 • Simulira uslove leje za semena pamuka

TZ test

Ovaj test vam pruža rezultate održivosti semena veoma brzo - često za manje od dva dana - i zasniva se na aktivnosti semena na ćelijskom nivou.

Naše laboratorije postavljaju uzorke isečka ili celog semena u bezbojan TZ rastvor. Nakon kratkog vremena ispitujemo uzorke u potrazi za tragovima bojenja kao rezultat respiratorne aktivnosti. Najodrživija semena boje se u tamnu nijansu crvene, dok svetlije roze ukazuje na seme sa smanjenom održivošću.

Potraga za neželjenim semenom trave (UGS)

Razumemo vrednost preciznih testova čistoće i održivosti kod onih vrsta trava koje su teške za testiranje i fokusiramo svoj trud na testiranje sledećih trava i mahuna:

 • Lucerku
 • Klasaču (bromus)
 • Crvenu detelinu
 • Ražanu travu
 • Slatku detelinu
 • Visoki vijuk
 • Pšenične trave
 • Belu detelinu

Takođe ispitujemo divlje trave i žbunje uključujući belešine, pupavice, krmnu travu, zelenu igličastu travu, indijsku travu, divlje mahune, svičgras, zapadnjačku pšeničnu travu i divlje cveće.

Kontaktirajte SGS sada da saznate kako naši standardni testovi za etiketiranje mogu da obezbede regulatornu usklađenost i pomognu izgradnji vaše reputacije.