Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

ISO 26000 - Uputstvo o društvenoj odgovornosti (procena učinka u obuka) od SGS-a.

ISO 26000 obezbeđuje uputstva koje organizacije mogu da slede kako bi promovisale angažovanje u društveno odgovornom ponašanju. Globalne organizacije se podstiču da izgrađuju svoje strategije društvene odgovornosti prema ISO 26000 standardu.

Ako želite da postojeći i potencijalni korisnici, zainteresovane strane i zaposleni razumeju aktivnosti vaše organizacije i da budu u stanju da uporede svoja dostignuća, uputstvo o društvenoj odgovornosti prema standardu 26000 treba da vam bude vodilja.

Možemo da pomognemo vašoj organizaciji da iskoristi ISO 26000 standard za realizaciju prednosti društveno odgovornog ponašanja. Možemo da ponudimo analizu postojanja neusaglašenosti ili punu procenu vašeg pristupa uputstvu koji je sadržan u standardu kako bismo vam pomogli u identifikaciji prostora za poboljšanje. Nudimo i obuku za upoznavanje kako bismo vas podržali da potpuno razumete kako možete da primenite standard u vašoj organizaciji.

ISO 26000 je namenjen za korišćenje u organizacijama svih vrsta, kako u javnim, tako i u privatnim sektorima, u razvijenim zemljama i zemljama u razvoju. Omogućava vam da poslujete na društveno odgovoran način, što je zahtev društva.

Održivi razvoj za organizacije znači ne samo snabdevanje proizvodima i uslugama koje zadovoljavaju korisnika, već i uraditi to bez ugrožavanja životne sredine, ali takođe i raditi na društveno odgovoran način. Organizacije širom sveta sve više prihvataju ISO 26000 standard kako bi razvijali svoje strategije odgovornosti i uzdaju se u opsežan izvor uputstava.

ISO 26000 će pomoći vašoj organizaciji da radi na društveno odgovoran način, dajući uputstvo za:

  • koncepte, pojmove i definicije koje se odnose na društvenu odgovornost,
  • pozadinu, trendove i karakteristike društvene odgovornosti,
  • principe i prakse koji se odnose na društvenu odgovornost,
  • osnovne teme i pitanja koji se odnose na društvenu odgovornost,
  • integrisanje, primenu i promovisanje društveno odgovornog ponašanja u celoj organizaciji i, preko njenih politika i praksi, u sferi njenog uticaja,
  • identifikovanje i angažovanje zainteresovanih strana,
  • saopštavanje opredeljenja, učinka i drugih informacija koje se odnose na društvenu odgovornost.

Zadovoljite očekivanja vaših zainteresovanih strana. Radite sa SGS-om na usvajanju i promovisanju uputstava o društvenoj odgovornosti prema standardu ISO 26000.