Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Vaše rudarske, poljoprivredne i industrijske aktivnostii mogle bi da dovedu do taloženja prašine i pepela.

SGS-ovi timovi službe za zaštitu životne sredine rukovode obradom uzoraka nataložene prašine u cilju kontrolisanja problema i saradjuju sa vama u podsticanju planova za ograničenje taloženja u budućnosti. Kontaktirajte nas i saznajte kako možemo da vam pomognemo u spremanju vaših operacija na terenu.

Praćenje stanja prašine i pepela predstavlja ekonomičan način identifikovanja prioritetnih oblasti za kontrolisanje i devijacija koje rezultiraju u prevelikim emisijama prašine. Testovi mogu da se sprovode ze vreme relativno kratkih perioda (kako bi se, na primer, identifikovao izvor posebnog problema), ali obično se vode nekoliko godina. Mnoge rudarske operacije koriste taloženje kao glavni pokazatelj efektivnosti sistema za upravljanje prašinom i vode mreže za taloženje dok god je rudnik otvoren, čak i dok je u rehabilitaciji.

Naši timovi koriste čitav spektar tehnika za terensko nadgledanje kako bi utvrdili veličinu problema. Ukoliko su izmereni slojevi prašine iznad dozvoljenih granica, mi sarađujemo sa vama kako biste došli do najboljih rešenja za smanjienje nivoa taloga za svoje poslovanje.

U SGS-u možemo da vam pomognemo u vidu:

  • kreiranja sveobuhvatnog sistema za praćenje taloženja;
  • sprovođenja sistema korišćenjem odgovarajuće opreme;
  • izvršavanja praćenja, postavljajući terenske timove da upravljaju sakupljanjem i zamenom uzoraka;
  • rukovođenja analizom i podnošenja redovnih izveštaja;
  • akreditovane podrške vašem sistemu ili vođenja akreditovane službe za nadgledanje u vaše ime.

Ukoliko su vetar i kiša ti faktori koji doprinose taloženju prašine na određenim mestima, mi pratimo klimatske uslove koji mogu da utiču na primere taloženja prašine u budućnosti. Ovo nam omogućava da fomulišemo sveobuhvatan plan čišćenja koji uzima u obzir sve faktore koji doprinose vašim poslovnim operacijama u budućnosti.

Mi takođe možemo da rukovodimo procenom rizika kako bismo razmotrili druge zdravstvene i bezbednosne probleme na koje bi trebalo da obratite pažnju. Na primer, mi možemo da skeniramo nataloženu prašinu za otkrivanje opasnosti kao što je radijacija, ukoliko bi ovo moglo da predstavlja faktor na lokaciji vašeg terena.

Naš kvalifikovan tim može da vam pomogne u čuvanju od skupe i opasne nataložene prašine. Pozovite ih još danas i dozvolite nam da počnemo zajedno da radimo na inovativnim rešenjima za vaše poslovanje.