Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Senzorna procena i analiza prehrambenih proizvoda i ambalaže od strane SGS-a mere i tumače odgovore ljudi na osnovu vida, mirisa, dodira, ukusa i sluha.

Senzorna procena hrane postaje važan aspekt razvoja novih proizvoda i marketinga, pošto pruža uvid i u ponašanje korisnika i osiguranje kvaliteta.

Naše usluge senzorne analize hrane obuhvataju senzorno ispitivanje potrošača za razvoj proizvoda, kao i senzornu procenu kvaliteta i ukusa hrane. Oni sadrže testove za boju, ukus, miris i teksturu koji privlače reakcije potrošača korišćenjem sledećih metoda:

  • deskriptivnu senzornu analizu;
  • dvostruki-trostruki test;
  • test procene sa skalom;
  • panelno ispitivanje;
  • ispitivanje rangiranja;
  • trostruki test.

Na osnovu ovih rezultata senzornog ispitivanja hrane, možete da:

  • promenite sirovine, sastojke i aditive;
  • uporedite vaše proizvode sa onima koje proizvodi konkurencija;
  • definišite i proverite datume roka upotrebe;
  • razvijete nove proizvode;
  • proverite profile dugotrajnog mirisa;
  • rangirate ili ocenite vaše proizvode;
  • pratite stabilnost pri skladištenju;
  • optimizujete vaše proizvode;
  • pripremite standarde proizvoda.

Sa desetinama namenskih objekata za senzornu analizu hrane i ispitivanja širom sveta, mi posedujemo iskustvo, stručnost i geografski domet da vam pomognemo. Bez obzira gde se nalazite i gde god da je vaše tržište robe, možemo raditi sa vama da smanjimo rizike u vezi sa kvalitetom hrane, zadovoljimo vaše korisnike i ostvarimo konkurentnu prednost.

Kontaktirajte SGS sada da biste saznali koliko naše usluge senzornog ispitivanja mogu da vam pomognu da zadovoljite klijente i ostvarite konkurentnu prednost.