Poljoprivreda i Hrana Funkcionalno ispitivanje hrane;
Funkcionalno ispitivanje hrane od strane SGS-a analitički podržava proveru tvrdnji i kvalifikaciju funkcionalnih sastojaka hrane.

Proizvođači i uvoznici hrane moraju osigurati da sve tvrdnje, kao što su „prirodno“, „zdravo“ i „probiotski“, između ostalog, jesu tačni. Ispitivanje hrane i proizvoda podržava pokazivanje usaglašenosti na osnovu naučnih dokaza.
Zdravstvene tvrdnje se koriste na ambalaži i deklaracijama da bi obavestile potrošače o dijetetskom kvalitetu i odnosima između ishrane i bolesti. Naše ispitivanje i analiza proizvoda će proveriti da je navedena koncentracija proizvoda, često povezana sa zdravstvenim proizvodima i energetskim pićima, tačna, kao i naučno potvrđena.
Usluge funkcionalnog ispitivanja hrane
Naše laboratorije akreditovane prema ISO 17025 standardu sprovode ispitivanja korišćenjem tehnologija koje uključuju visoko efikasnu tečnu hromatografiju (HPLC), gasnu hromatografiju (GC), a svaka od njih ima različite detektore kao što su masena spektrometrija (MS i MS/MS), i naravno, tradicionalna analiza hranljivih materija.
- Ukupni polifenoli;
- ukupni procijanidini;
- ukupni biflavonoidi;
- karotenoidi;
- fenolne kiseline;
- katehini;
- organske kiseline;
- flavonoidi;
- izoflavonoidi;
- nukleozidi i nukleotidi;
- steroli;
- amino kiseline;
- masne kiseline uključujući omega masne kiseline;
- vitamini;
- nutritivni panel;
- laktobakterije.
Normativni zahtevi
Zdravstvene tvrdnje o prehrambenim proizvodima su regulisane u SAD, Kanadi, Evropskoj uniji, Japanu i Kini. Prilikom razvoja novih funkcionalnih prehrambenih proizvoda, ciljne zemlje i njihovi zahtevi moraju se uzeti u obzir od početka.
Angažujte našu globalnu stručnost i našu mrežu akreditovanih laboratorija u skladu sa standardom ISO 17025 da biste ispunili svoje potrebe za funkcionalnom analizom hrane.