Poljoprivreda i Hrana Ispitivanje patogena u hrani
Detekcija i ispitivanje patogena u hrani od strane SGS-a – smanjite rizik, zaštitite proizvode i brend, pomozite da se garantuje pravna usaglašenost.

Uobičajeni patogeni kao što su salmonela sp.,ešerihija koli koja stvara toksine, listerija monocigenes, kampilobakter sp. ulaze u lanac hrane kroz zaražene proizvode od životinja, voća i povrća. Brza i efikasna detekcija patogena u hrani je od vitalnog značaja za zaštitu bezbednosti potrošača, postizanje regulacione usklađenosti i smanjenja rizika po vaš brend.
Zašto bi trebalo da izaberete ispitivanje patogena koje obavlja SGS?
Naši stručnjaci u vrhunskim postrojenjima, locirani širom sveta, pružaju detekciju patogena na osnovu lokalnih pravnih zahteva, globalnih programa ili određenih potreba klijenata i obezbeđuju kako klasične referentne metode, tako i ekvivalentne brze metode za najširi spektar patogena.
Oni obuhvataju:
- grupu bacilus cereus;
- BC toksine;
- kampilobakter sp.;
- klostridijum perfrigens;
- kronobakter sakazakii;
- ešerihija koli koja stvara šiga-toksine (STEC), kao što su:
- E.coli O157/H7;
- E.coli O104/H4;
kao i one potrebne za ispitivanje od strane Službe za ispitivanje bezbednosti hrane Ministarstva poljoprivrede SAD (USDA FSIS): - E.koli O26;
- E.koli O45;
- E.koli O103;
- E.koli O111;
- E.koli O121;
- E.koli O145;
- legionela pneumofilija;
- listerija sp.;
- listerija monocitogenes;
- salmonela sp. i serotipovi salmonele (s. tifimurium i s. enriritidis);
- šigela sp.;
- stafilokokus aureus;
- stafilokokus aureus toksin;
- vibrio sp.;
- jersinija enterokolitika;
- norovirus i HAV.
Možemo da pružimo podršku vašim naporima i programima da biste obezbedili bezbedne proizvode potrošačima.
Kontaktirajte SGS još danas da biste saznali kako usluge ispitivanja patogena u hrani mogu da zaštite vaš brend, poslovanje, mušterije i potrošače.