Kontaktirajte nas

Šta tražiš ?

Ispitivanje radioaktivnosti hrane

Nuklearne katastrofe, kao što su u Fukušimi 2011. godine i u Černobilju 1986. godine, povećale su zabrinutost vlada, industrije i potrošača u vezi sa rizicima zagađenja hrane i pijaće vode radijacijom. Naše vrhunske laboratorije za ispitivanje radionuklida su akreditovane prema ISO 17025 i mogu vam pomoći da otkrijete i izmerite sva relevantna radioaktivna zagađenja vaših proizvoda.

Kako radioaktivni izotopi mogu dospeti u lanac ishrane?

U osnovi postoje tri načina kako može doći zagađenja prehrambenog proizvoda:

  • zagađenje površine – radioaktivne čestice se zadržavaju na površini useva koje zatim konzumiraju ljudi ili životinje;
  • zagađenje zemljišta – biljke i usevi mogu metabolisati zagađeno zemljište i vodu iz zemljišta;
  • zagađenje vode – morski i slatkovodni plodovi mogu akumulirati radioaktivne čestice iz zagađene vode.

Naše usluge ispitivanja vam osiguravaju bezbednost proizvoda i ličnu bezbednost dok istovremeno svode rizik od odgovornosti za štetu na minimum.

Koje radioaktivne elemente je moguće izmeriti?

Moguće je izmeriti sve radioaktivne elemente i mi možemo izmeriti ispuštanje zračenja pomoću instrumenta kao što je gajgerov brojač, gama spektrometar, tečna scintilacija ili proporcionalni brojač.

Zašto izabrati SGS?

Zbog naše nacionalne i međunarodne stručnosti u ispitivanju bezbednosti hrane možete se osloniti na u nas da ćemo vam osigurali usaglašenost sa propisima u vezi sa radioaktivnošću hrane.

Pokažite svoju posvećenost bezbednosti hrane vašim potrošačima, dobavljačima i zainteresovanim stranaca SGS-ovim ispitivanjem radioaktivnosti.

SGS-ovo ispitivanje radioaktivnosti hrane – obezbeđuje da su hrana i njeni sastojci bezbedni za jelo i da ispunjavaju međunarodne granice sadržaja radionuklida.

Povezane usluge

Druge usluge

Kontaktirajte nas

  • SGS Beograd

Jurija Gagarina 7b,

, 11070,

Beograd, Srbija