Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Usluge UTZ sertifikacije koje pruža kompanija SGS pokazuju posvećenost vaše organizacije odgovornoj poljoprivrednoj proizvodnji i utvrđivanju izvora porekla proizvoda od kafe, kakaoa i čaja.

Potrošači danas više nego ikada žele da znaju odakle potiče hrana koju kupuju. Žele da znaju da se ona proizvodi na odgovoran način koji ne nanosi štetu životnoj sredini i ne eksploatiše radnu snagu. UTZ sertifikat je svetski priznat program sertifikacije koji uspostavlja standarde za odgovornu poljoprivrednu proizvodnju i utvrđivanju izvora porekla kafe, kakaoa i čaja.

Kao ovlašćeno telo za izdavanje UTZ sertifikata, možemo proveriti lanac snabdevanja vaše organizacije, od proizvođača, preko skladišnih kompanija, trgovaca na veliko, izvoznika i uvoznika do proizvođača/obrađivača i maloprodaja. Proizvodi koji nose UTZ sertifikat pokazuju da:

  • ste posvećeni održivom poslovanju
  • ste društveno odgovorni
  • negujete dobru poljoprivrednu praksu
  • osiguravate sledljivost

Trećina količine kafe kojom se trguje na održivi način poseduje UTZ sertifikat, a potražnja za proizvodima od čaja i kakaa značajno raste. Bez obzira na vašu ulogu u lancu snabdevanja, možete primeniti UTZ sertifikaciju i ubrati plodove usaglašenosti:

  • pristup novim tržištima
  • povećanje produktivnosti
  • poboljšanje kvaliteta
  • bolje cene

UTZ, što znači "dobro" na jeziku Quiché, jeziku Maja, pruža osiguranje standarda društvenog i ekološkog kvaliteta proizvodnje kafe, kakaoa i čaja koje očekuju vlasnici robnih marki i potrošači. Standard lanca nadzora za UTC utvrđuje kriterijume i kontrole za osiguranje sledljivosti proizvoda koji poseduju UTZ sertifikat, čime se uspostavlja kredibilitet tvrdnji o održivosti i upotrebe UTZ logotipa.
 

Zašto bi trebalo da izaberete usluge UTZ sertifikacije koje pruža kompanija SGS?

Kao akreditovano telo za UTZ sertifikaciju, možemo da potvrdimo da vaša organizacija trguje proizvodima sa UTZ sertifikatom pružanjem usluga provere i sertifikacije u skladu sa UTZ kodeksom ponašanja i standardima lanca nadzora. Sve organizacije koje legalno poseduju UTZ proizvode, obrađuju ih i/ili daju takve tvrdnje moraju biti sertifikovane.

Kontaktirajte kompaniju SGS kako biste saznali kako vam možemo pomoći da upravljate zahtevima za vašu UTZ sertifikaciju.