Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Proverite lanac snabdevanja proizvodima koji nisu GMO pomoću SGS-a i potvrdite da su utvrđeni sistemi menadžmenta kvalitetom od semena do tržišta.

Prodaja hrane i/ili hrane za životinje koja nije genetski modifikovana (nije GMO) na lanac snabdevanja stavlja teret dokazivanja toga. Naš standard lanca snabdevanja proizvodima koji nisu GMO pomaže organizacijama, bez obzira na vrstu i veličinu, da proverljivo isporučuje proizvode koji ne sadrže GMO. Obim sertifikacije može varirati od jednog učesnika u lancu snabdevanja, nekoliko njih, ili čak preko celokupnog proizvodnog procesa.

Šta pokriva standard za sertifikaciju?

Od semena, preko procesa rasta i žetve, transporta, prikupljanja, skladištenja i obrade do kanala tržišta, mi pružamo nezavisnu sertifikaciju sistema menadžmenta kvaliteta. Sertifikacija uključuje i verifikaciju pravnih zahteva koji se odnose na označavanje i sledljivost GMO proizvoda.

Zasnovani na propisima EU u vezi sa zabranom GMO proizvoda, uključujući Direktivu 2001/18/EC i propise 1829/2003 i 1830/2003, naš standard može da bude primenjen na sve procese u lancu snabdevanja:

  • snabdevanje semenom;
  • zemljoradnja;
  • trgovina;
  • obrada.

Kao i usluge u lancu snabdevanja:

  • skladištenje;
  • transport;
  • uzorkovanje i analizu

uzorkovanje i analiza.

Sertifikacija lanca snabdevanja sa GMO proizvodima koji nisu GMO ne zamenjuje usaglašenost sa nacionalnim i međunarodnim propisima.

Lanac snabdevanja koji ne potiče iz bioma Amazona

Potražnja za poljoprivrednim proizvodima je izazvala prekomerno uništavanje šuma u biomu Amazona, povećavajući emisije ugljen-dioksida i oštećenje biodiverziteta. Kao rezultat toga, neke organizacije su 2006. godine dogovorile da ne trguju sojom koja je proizvedena u brazilskom biomu Amazonu, a od tada se taj ugovor svake godine obnavlja. Naša sertifikacija lanca snabdevanja proizvodima koji nisu iz bioma Amazona potvrđuje da soja potiče iz drugih oblasti, a ne iz bioma Amazona. Organizacije koje trguju sojom brazilskog porekla sad mogu da verifikuju njihovu zakonitost.

Sertifikacija lanca snabdevanja sa proizvodima koji ne potiču iz bioma Amazona ne zamenjuje usaglašenost sa nacionalnim i međunarodnim propisima.

Sertifikujte proizvode koji ne sadrže GMO uz SGS. Kontaktirajte nas još danas da biste saznali kako možemo da podržimo vaše poslovanje.