Skip to Menu Skip to Search Kontaktirajte nas Serbia Veb-sajt & jezici Skip to Content

Usluge sertifikacije odsustva glutena koje pruža SGS – steknite nezavisnu verifikaciju status odsustva glutena u vašim proizvodima i ispunite sve veće zahteve potrošača.

Globalno tržište za proizvode bez glutena brzo raste. Sa vrednošću od 5,6 milijarde USD u 2020. godini, predviđa se da će dostići 8,3 milijardi USD do 2025. U SAD i Evropi, sve veći broj pacijenata dobija dijagnozu celijakije ili netolerancije na gluten. Ovo predstavlja značajan faktor koji podstiče rast tržišta. Međutim, veći deo nedavnog porasta u ovom sektoru može se pripisati percepciji potrošaća da je hrana bez glutena zdravija od hrane koja sadrži gluten. Jako prisustvo u maloprodaji i vladine inicijative u ovim regionima su takođe podstakli potražnju. Sertifikovanje će uveriti potrošače koji traže hranu bez glutena da vaši proizvodi ispunjavaju njihove zahteve.

Zašto bi trebalo da izaberete usluge sertifikacije odsustva glutena koje obavlja kompanija SGS?

Mi smo jedino sertifikaciono telo koje vam pruža izbor šema sertifikacije odsustva glutena, tako da možete da izaberete onu koja ispunjava vaše jedinstvene zahteve. Mi obezbeđujemo besprekoran pristup proveravanju i sertifikaciji kombinovanjem provera odsustva glutena sa drugim proverama bezbednosti hrane. Kao nezavisna treća strana, pružamo vam proverljive načine da se razlikujete od konkurenata i povećate poverenje u vaše proizvode među potrošačima netolerantnim na gluten.

Organizacija za sertifikaciju odsustva glutena

Organizacija za sertifikaciju proizvoda bez glutena (GFCO, eng. Gluten-Free Certification Organization) sertifikuje na hiljade proizvoda. To je dobrovoljan program razvijen 2005. godine od strane Grupe sa intolerancijom na gluten (GIG,) u Severnoj Americi, neprofitnog udruženja koje su osnovali privatni donatori. Ciljajući prodavce na malo, proizvođače i farmere, GFCO koristi procenu kvaliteta i mere kontrole kako bi osigurala da je njihova hrana bezbedna. Sertifikacija obuhvata procene rizika, provere postrojenja i ispitivanje opreme i proizvoda, u postrojenju i na mestu kupovine od strane potrošača. Završni proizvodi koji nose GFCO logotip moraju da sadrže 10 ppm ili manje glutena.

Saznajte više o GFCO.

Globalni lider u proverama i sertifikaciji bezbednosti hrane

Posedujemo opsežno iskustvo u pružanju usluga provere i sertifikacije za industriju hrane širom sveta. Naš međunarodni tim visoko kvalifikovanih proveravača će vam pomoći da osigurate da vaši proizvodi i usluge ispunjavaju najviše standarde bezbednosti i kvaliteta.

Kontaktirajte nas za više informacija.